HOUBOVÝ TATARÁČEK Z TĚCH NEJLEPŠÍCH ŠUMAVSKÝCH HUB

Houbaření patří mezi oblíbené činnosti velkého množství Čechů. Ještě více než sbírání hub máme v oblibě jejich konzumaci a přípravu všemožných houbových receptů. Dříve se houby řadily k rostlinám, ale dnes mají svoji vlastní říši. Pro naše tělo jsou zajímavým zdrojem rozličných minerálních látek, vitamínů i stopových prvků. Navíc jsou jejich bílkoviny blízké masu. Zajímavostí je, že v České republice najdeme cca 10 000 druhů hub.

Pokud patříte mezi milovníky houbových pokrmů, ale na zimu jste si neudělali zásoby sušených hub, tak můžete vyzkoušet tataráček z šumavských hub. Kromě ostatních složek, jako je rajčatový protlak, ocet, česnek a koření, obsahuje pouze houby sesbírané a zpracované na Turnerově chatě na Šumavě. V tataráčku najdete různé druhy hřibů a křemenáčů v proměnlivých poměrech podle toho, na jaké druhy měly sběračky zrovna štěstí. Tataráček chutná nejlépe na topinkách, rozpečených bagetkách a de facto každém pečivu, a vy tak můžete návštěvě nebo rodině připravit zajímavý gurmánský zážitek. Houbový tataráček si můžete spolu s dalším nákupem objednat na e-shopu Košík.cz.